Premium Beautiful and Miscarriage…

I have been under the weather for the past few weeks.. All the signs actually told me that I was expecting..

The constant fatigue
Increased sense of smell
The sudden craving
and of course the delay of Ms P.

(check out the early pregnancy symptoms here)

However, I was spotting yesterday and woke up this morning with cramps and bleeding. My 4 weeks old “baby” was gone … Semuanya ketentuan Allah..

10583962_10152179632527714_5949434700572259348_n

The cramps was unbearable until I wore my trusted Premium Beautiful corset. It felt really good once the waist nipper and the long girdle was hugging my body. The blood flowed out smoothly there after with the help of the Far Infrared Rays in Premium Beautiful. Alhamdulillah for the great product.

1545118_10151829705182714_1710888925_n
It is now close to 10pm and I seriously don’t feel like taking off my Premium Beautiful.. Maybe I should just wear it to sleep tonight. Hopefully it will help to cleanse my womb and get it back in its healthy condition soon.

For those who are still doubting Premium Beautiful, please take my word for it. It is THE corset for us ladies. Not only does it give us a great figure, it also helps us to maintain our health, especially for our “lady” parts… I wore it to help me conceive my 2nd child.. I wore it during my confinement… And now it had helped me once again to ease my pain…

Do call/sms/whatsapp me at 012 284 5882 for more details on how Premium Beautiful can help YOU..

wpid-signature2.jpg

Aidilfitri 2014

 

I hope it is not too late to wish all readers a Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin.

 

IMG-20140728-WA0013

 

This year, it was our turn to celebrate Aidilfitri at my mom’s house.  Well basically, since both of our parents’ house are just 20 minutes away, so we usually take turn to spend the Raya eve at whose parents’ house first.  So tahun ni dekat rumah my mom la.

 

10543596_10153025398399972_6716637980949778612_o

 

DSC_0847

 

DSC_0846

 

It was a complete family and it was my lil sis’s boy, Zidane’s 1st raya!  Memang excited la all 3 boys (we call them 3 Abdul) beraya this year.

 

DSC_0849

 

And of course mesti la ada selfie Raya!

 

DSC_0853

 

And as usual, we tried to take a proper family portrait.  Ya Allah susah nya la nak manage my 2 boys yang dah agitated and tired. Both meragam.. Sorang nak rambut cacak, sorang tak nak pakai songkok!

 

PhotoGrid_1406724380299

 

In the end, we decided to put the kids aside and just take a photo of both of us aje:)

 

DSC_0879

 

After dah makan Mama’s customary nasi impit and kuah lodeh and sambal kacang, and also golek-golek ringankan perut, then we were off to Langat to beraya with Mr Judge’s family pulak.

 

PhotoGrid_1406528226158

 

Not before the 3 Abdul pose for the camera!

 

10497265_10153025426024972_6557658496326166886_o

 

Sampai Langat pulak, terus serang my MIL’s famous Laksa Johor and rendang daging.  Huish memang tak sempat nak snap pics la because if lambat habis licin semuanya.

Alhamdulillah this year we managed to gather with everyone to record this pictures!

Really love these pics so much!

 

_DSC0311

 

_DSC0305

 

_DSC0331

 

_DSC0394

 

Just in case you were wondering, my family #ootd (outfit of the day) are as follows:

Mine: Jubah Dress by Zawara that I wore during the Diamond Night 2014 ceremony

Mr Judge: Custom made Baju Melayu

Kids: Ready made Baju Melayu for kids by Bak Tailor & ready made samping by Omar Ali

 
 

Hope everyone had a great Hari Raya Aidilfitri as well.

Di kesempatan ini, I would like to minta maaf jika ada tersalah kata atau terkasar bahasa selama saya menulis blog ini.  Maaf zahir & batin.

 
 

wpid-signature2.jpg

Premium Beautiful Post-Raya 24 hours SALE!

image

Dah habis seminggu beraya and suddenly baju raya dah sempit?

Or

Berat badan yang turun 5kg masa puasa now naik balik 5kg?

Or

Sedang mencari Set Berpantang yang paling senang dan effective?

Look no further, Premium Beautiful la solution nya!

Premium Beautiful boleh tolong menyelesaikan semua masalah diatas…

And GREAT NEWS untuk yang sedang mencari promo Premium Beautiful….  Sebab now saya sedang buat Post-Raya SALE untuk semua yang teringin nak beli Premium Beautiful…

Tawaran termaktub kepada syarat dibawah:

1. SALE ini adalah dari 5 August 12pm sehingga 6 August 12pm sahaja.

2. Harga promosi hanya akan diberikan kepada yang sms/whatsapp/call saya semasa waktu promosi sahaja.

3. Bayaran secara tunai/credit/ansuran diterima.

So..  Apa tunggu lagi? 

Cepat!

24 jam aje tau!

image

Top 5 Iklan Hari Raya yang best

Every single year, semua orang mesti tertunggu-tunggu iklan hari raya bila dah menjelang Aidilfitri.  Even for those yang jarang tengok TV macam I ni pun, mesti make a point to turn to the mainstream channel jugak time-time ni sebab nak checkout Iklan raya.  But now ni senang sikit sebab surf Facebook aje pun dah dapat checkout the adverts.  Or even better if you have friends yang rajin forward videos via whatsapp. Boleh share skali tengok with the kids :)

 

Well… Masa zaman Yasmin Ahmad dulu, memang iklan Petronas is da bomb la kan.  Each year she will produce great quality adverts with good underlying messages. She had set a good precedent to others and now we can see the quality in the ads kan…

 

So here’s my top 5 favourite iklan hari raya to share with all of you.  With all the sad news happening now, we just need to spread some raya joy all around (not saying that we are forgetting all that is happening).

 

#1:  Petronas (1999): No Charge

 

 
#2: Petronas (2002): 7 beradik
 

 
#3: Petronas (2001): Ombak Jahat
 

 
#4: Bernas (2012): Anak Yatim
 

 
#5: Petronas (2008): Untuk Abah
 

 

 

wpid-signature2.jpg

Gaya Tudung Raya 2014: Shawl Tutorial

Hijabista memang tak dapat dipisahkan dengan tudung kan.  Especially bila market sekarang pun dah cater for macam-macam jenis dan style tudung so that us ladies takde la pakai fesyen yang sama aje and always up-to-date in terms of style and trend.

 

For Hijabers yang follow perkembangan tudung locally, I bet you guys have your own favourites kan.

 

I jenis yang suka pakai shawls sebab I find it easy to handle (care) and cepat aje nak style. And also there is no specific way to style it. So kalau tak jadi pun orang takkan tau tu tak jadi and you can always cover it up saying that it is the latest fesyen! *winks*

 

I used to borong shawls from Arzu sampai beratus-ratus ringgit la sekali beli.  And for those yang familiar dengan salesgirls Arzu, they are very smart in terms of promoting you to buy more.  Masuk kedai dengan intention nak beli 1 shawl aje, but ended up buying like 8-10 shawls! Tu tak campur inner lagi kan… hehehe.. Siapa pernah guilty macam ni?

 

Arzu scarf1

 

Now since dah jarang sangat masuk KL, I stick to the hijab labels around Kota Damansara aje la.  There’s Al-Humaira Contemporary and also Neng Geulis just across the street from my condo.  So borong dekat situ aje la.

Well, personally, I nieh memang yang jenis tak pandai nak lilit-lilit tudung berfesyen-fesyen.  I am not the adventurous type when it comes to fashion.  Hence, you will see me with the same style of hijab most of the time.  Sometimes I try to step out from my comfort zone during events and try out new styles.  But it always stops there.

So with my latest discovery of the hijab tutorial on youtube (yeah dah tertinggal bas.. hehehe), I find it very easy nak cuba style-style hijab baru.  Ada macam-macam gaya to choose from. Sangat best!

 

Here’s my TOP 5 favourite Hijab Tutorial Video

 

 

I love how the video shows how simple it is to style a wide shawl.. To me, I memang bantai lilit aje wide shawls I sampai nampak macam ayam serama tengah meremang. hahaha… I am so gonna try this out soon.. Memang mengujakan kan…

 

 

Super love this Aulia Hijab by Ilham Echenta.  TLC Sisters semua la borong this tudung during the Diamond Night.  I wanted to get the Black one but it was out of stock.  Will definitely try to get it soon!

 

 

This one macam menarik because agak lain then the normal way of styling.  Plus, the shawl pun very striking and attractive.  Good change for the plain old me :)

 

 

I have lots of multi-colored shawls but selalu style it the same old boring way.  This is an interesting way to style it.  Sangat menarik!

 

 

I tried this style for the 2014 Diamond Night.  Kinda like it on Mizz Nina but I tried to mellow it down without the accessories.

Recieving my DSM award last June 2014

Recieving my DSM award last June 2014

 

Jadi tak?

 

Anyway, dah style shawl cantik-cantik nanti make sure muka pun mesti la cantik ya.

 

If you nak muka flawless for Raya, you can try minum BBplus collagen and see an instant result in just 3 days!  Customer I siap cakap jerawat dia kecut in 4 days! So for those yang ada masalah jerawat, kulit tak sekata, kulit kusam, cepat la dapatkan BBplus collagen ni cepat.

 

bbplus campaign_v2_BBPlus Cover

 Flawless raya testimony

Promo Flawless Raya is still on.

 

COD: Kota Damansara, Taman Tun, Damansara, Kepong, Selayang, Subang and Shah Alam area.

Anyway, hope you guys pun dapat a few ideas on how to style your hijab for this coming raya!

 

wpid-signature2.jpg

Raya dah dekat, baju Raya tak muat?!!!

Raya is just less than a week away.  Dah dapat baju raya idaman ke?

 

This year memang banyak betul la bazaar yang menjual persiapan raya.  Ada Vendeur Festival 2.0, Femes Bazaar Super Raya, Karnival Teratak GLAM Raya dan macam-macam lagi la. So memang we are spoilt for choice!

 

vendeur festival 2.0

POSTER OFFICIAL

karnival teratak glam raya

No I did not go to any of the bazaars because I ni memang tak suka tempat yang ramai orang.  Tengok pulak gambar yg macam dekat bawah ni, huish tengok gambar je pun dah rasa nak pengsan.  Tu tak pegi lagi..

karnival teratak glam raya 2

So from my observation, the most sought after baju raya for this year is the Jubah Dress.  Boleh dikatakan semua designer brands berebut kut nak keluar kan Jubah Dress yang bermacam-macam design.  Sampai I pun memang terliur la tengok.  And since banyak sangat choice, the designer ambil kesempatan untuk buat kelainan, whereby ada yang jual just through Instagram, and ada jugak yang just through Whatsapp orders.

Memang berpusu kut orders masuk.  Sampai ada yang frust menongeng tak dapat Kate Dress by Mazlianul Maznan from Ashh & Annas ni..

Kate Dress Ashh & Annas

kate dress

Gorgeous sangat ok.  If I am looking for a jubah dress, I would definitely buy this one.  I like!

Another favourite yang menjadi kegilaan ramai is the Adalia Exclusive by Zawara.  Huish I know ramai kut fellow TLC sisters yang gilakan this dress.  Ada yang sampai borong all colors ok!

Screen Shot 2014-07-22 at 11.58.07

There are also many more baju raya yang sangat menarik and also tengah hot selling dekat the latest hot muslimah boutique in town, Modvier, Bangsar, where many designer labels are housed under one stylish roof.

modvier

There’s Naelofar that sells beautiful abayas such as this most sought after Khadeeja and Kartini Abayas.

Naelofar abaya

Or you can grab the super flowy Isabelle skirts by Kree.

Isabelle kree skirt

Still tak tau nak beli yang mana satu?

OR

Dah beli online but suddenly bila try TAK MUAT???!!!

OH MY GOD!

Tu la padah nya bila beli baju online.  Sometimes there is no size charts available so kita main agak aje beli kan.  And most baju cutting dia memang lain-lain.

Now nak buat macam mana?

Advertise dekat instagram designer tu ke macam ni?

Screen Shot 2014-07-22 at 12.38.31

Or do this?

Screen Shot 2014-07-09 at 11.52.20

Mintak tolong someone tarikkan from the other side sampai muat?

Screen Shot 2014-07-09 at 11.54.00

Lumur butter dekat tempat yang ketat tu so that baju senang nak slide up?

Screen Shot 2014-07-09 at 11.53.26

Or try to use electric waves to burn the fat cepat..?

Screen Shot 2014-07-09 at 11.54.36

Lagi extreme guna dynamite?

Hahaha… you guys should really watch this video.  Well for those yang pernah rasa macam mana frustrated nya bila you cannot fit into your favourite outfit mungkin boleh relate dengan minah dalam video ni.

I dulu lepas bersalin dekat my 1st son and try to sarung my jeans rasanya macam ni jugak la.  Tidak boleh menerima kenyataan yang memang peha i dah besar..

huhuhu…

So ada yang nak try?

Or ada cara lain tau…

Pakai la Premium Beautiful.  Memang confirm la baju cantik terletak aje raya nanti.  All the lemak yang bertingkek-tingkek semua hilang instantly and will hilang permanently dengan pemakaian yang consistent.

Screen Shot 2014-06-17 at 02.24.04

Screen Shot 2014-06-17 at 02.18.04

premium beautiful

Premium Beautiful mahal?  Mana ada….

Now ni ada discounts for those yang beli cash/credit and also ada jugak installment plan as low as RM55/month untuk sesiapa yang nak bayar installment.

So ada lagi ke alasan untuk tak cantik pakai baju raya nanti?

IMG-20140622-WA0027

This is me. A mother of 2 kids yang dah pakai Premium Beautiful for the past 3 years.

premium beautiful

Jom… Sempat lagi tau kalau you nak beli Premium Beautiful and pakai in time for raya.  Call/sms/whatsapp me now for a FREE fitting and consultation.

Great discounts and FREE gift awaits first 10 buyers.

wpid-signature2.jpg

Flawless Raya with BBplus Collagen

 

bbplus campaign_v2_BBPlus Cover

 

JANGAN BACA JIKA ANDA TAK MAHU KULIT SIHAT, LICIN DAN GEBU UNTUK HARI RAYA !

 

Ya, post ini hanya untuk mereka yang ‘SERIUS’ untuk;
✔ dapatkan kulit yang sihat & berseri
✔ hilangkan jerawat dan parut
✔ dapatkan kulit lebih lembap & tidak berminyak
✔ dapatkan kulit cerah & gebu
✔ hilangkan sakit sendi & otot
✔ mengekalkan tahap kesihatan badan
Teruskan bacaan!

ASYIK RUNSING DENGAN MASALAH INI

✘ Jerawat
✘ Kulit kering & berminyak
✘ Tona warna kulit yang tak sekata
✘ Kulit kusam & tak bermaya
✘ Mengandung & menghadapi masalah kulit muka yang kering

RAYA dah nak DEKAT…. MACAM MANA???

Sebab itu BBPLUS COLLAGEN sangat sesuai untuk anda!

 

image
Irdawati Mahyuddin, 35 tahun
Nilai
“Sebagai seorang yang pernah aktif bersukan, saya sentiasa mengalami sakit sendi lutut. BBplus telah berjaya menolong melegakan sakit sendi dan memberikan tenaga untuk saya kekal aktif setiap hari. Saya juga mendapat bonus apabila kulit saya juga terpaksa sihat akibat minum BBplus setiap hari.”

 

image

Norhajira Razali, 26 tahun
Johor Bahru
“Sebelum BBplus, muka gelap, berminyak dan tona kulit tak sekata Jerawat pun selalu muncul sebulan sekali… Tapi lepas minum BBplus selama 4 bulan, hasilnya boleh tengok sendri…:)”

image

Rohaida Muda, 35 tahun
Kemaman

“Sebelum menggunakan BBplus, kulit saya tak sekata dan kusam. Selepas menggunakan BBPlus, kulit makin cantik dan gebu… BBplus, I like!”

 

image
Nurzahureen Ruhanie, 35 tahun
Kota Damansara
“Dulu kulit saya gelap dan tidak sekata. Tambah bila mengandung anak kedua kulit jadi kering dan sentiasa mengelupas. Tetapi lepas minum BBplus memang jauh bezanya. Kulit makin cerah dan lembab sentiasa. Plus, BBplus juga menjadi milkbooster kepada ibu menyusu seperti saya… Sangat AWESOME!”

 

image
Nurihan Muni, 53 tahun
Semenyih
“Selepas minum BBplus, kedut dimuka sudah semakin kurang, kulit semakin cerah dan eyebag pun makin berkurangan. Yang paling Aunty suka ialah lutut dan pinggang Aunty dah tak sakit ketika Aunty solat. BBplus sangat bagus untuk golongan seusia Aunty…”

 

image
Nasrah Jusoh, 62 tahun
Kuala Lumpur
“Mulanya minum BBplus Collagen untuk sakit sengal kaki. Rupa nya dalam masa yang sama effect untuk kulit muka pun dapat juga. Sekarang kulit muka semakin berseri, sekata dan badan pun bertenaga. Alhamdulillah TQ BBplus”

 

image

Datuk Ruhanie Ahmad, 67 tahun
Bangi

“I started drinking BBplus everyday before I go to bed. As a PhD candidate, I normally have very active mind or rather restless nights thinking about my dissertation. Now I can sleep like a log and wake up the next morning with rather sharper and focused mind. Plus, all my knee-joint pains are also diminishing by the day. Thank you BBplus!”

 

 

************
Ciri-ciri BBplus:
************
√ ianya bukannya ubat, tapi ia makanan tambahan tambahan, 100% herba, tiada kesan sampingan
√ Ada kelulusan KKM, Dijamin selamat
√ HALAL, ada sijil halal JAKIM
√ perubahan dapat dirasai seawal 3 hari penggunaannya, ada pengguna dah rasai perubahan dalam masa 24 jam

 

*******************
Antara Kehebatan BBplus
*******************
√ Pencerahan kulit yang berkesan antara seawal 4 hari
√ Menyelesaikan masalah Eczema
√ Membantu memulihkan kulit rosak, kusam, bermasalah
√ Memulihkan kulit yang tidak anjal, kendur dan kering
√ Menghilangkan kedutan kecil dan garis halus di tepi mata
√ Mengurangkan masalah jeragat atau jerawat di muka
√ Menghilangkan rekahan dan kedutan kulit selepas bersalin
√ Memberikan tenaga sebenar yang cergas sepanjang hari
√ Baik untuk ibu2 yg hamil atau menyusukan anak
√ Mengurangkan masalah selulit, parut atau kesan kehitaman
√ Mengurangkan kesakitan ketika haid / sengugut
√ Menghilangkan kegelupasan di bahagian muka
√ Memperbaiki struktur bahagian bibir yang kering dan merekah
√ Meningkatkan imunisasi badan / cegah penyakit
√ Mengurangkan kesan rekahan di bahagian tumit @ telapak kaki
√ Mengecilkan pori2 kulit kesan drp kerosakan kulit
√ Melambatkan proses penuaan sejajar dengan keanjalan kulit
√ Sesuai untuk lelaki mahupun wanita/remaja
√ Memberikan keyakinan diri apabila masalah kulit dapat diatasi

 

****************************

Siapa yang sesuai makan BBplus ni?
****************************
√ Remaja berusia 13 tahun ke atas
√ Lelaki dan Perempuan
√ Ibu Hamil & Ibu Menyusu

 

*************
Ramuan BBplus
*************
Kolagen ikan terhidrolisis
Ekstrak biji anggur
Vitamin C
Jus bunga roselle
Jus buah blackcurrant
Serat epal
Inulin

**Tanpa Gula dan Kolesterol :
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

 

********************
Cara pengambilan BBplus
********************
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik.
Elakkan daripada menggunakan air panas.
Kacau dan sedia diminum.
Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.

*Sesuai untuk pesakit diabetes.
**Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.

 

APA KATA ANDA CUBA DULU, DAN LIHAT KESANNYA!

Komen ” Saya Nak BBplus Collagen”

Keterangan lanjut , call/ sms / whatsapp —> BBplus <space> NAMA ke 012 284 5882

 

PERCUMA
* FREE gift untuk 50 customer terawal
** Kos penghantaran PERCUMA untuk pembayaran sebelum 11am setiap hari

 

#bbpluscollagen #bbplus #collagen #kolagen #flawlessskin #gebu #kulitlicin #kulitcerah #kulitkusam #sakitlutut #sakitsendi #sakitpinggang #backpain #kneepain #jointpain #athritis #activemind #kulitkering #milkbooster #breastfeedingmom #breastfeeding #jerawat #acne #pimple #cantik #beautiful #beauty #beautifulinsideout #flawlessraya #geburaya #promotion #promoraya

wpid-signature2.jpg

Kurus dan Premium Beautiful

 

What’s the difference between the 3 pictures? Model dia sama aje…

 

image

 

Far left pic: Masa zaman anak dara. Body memang kurus kering and takde shape langsung. Bak kata my husband dulu mmg flat aje depan belakang… Plus, bongkok all the time sebab I suka sangat duduk slouching…

 

Middle pic: Masa dah beranak 1. Still ok la takde la besar mana badan. But still tengok tang perut gelebeh habis..  And body posture memang tak straight… Sangat tak cantik especially bila ada event yang penting macam my sister’s wedding.

 

Far right pic: Latest pic. Mother of 2 boys but beza tak dengan pictures yang lain? Posture tegap and perut tak gelebeh..  Bak kata pakar premium beautiful, macam tanah dalam pasu la…  Bila dah lebih setahun,  bila pecahkan pasu, shape dia still maintain aje kan..

 

Bila sebut corset, semua orang ingat susah nak nafas, susah nak gerak, susah tu susah ni. But belum cuba belum tahu. Kalau uncomfortable takkan ramai yang cari Premium Beautiful ni and pakai sampai bertahun-tahun and siap beli 2nd sets, 3rd sets lagi…

 

Premium Beautiful mahal? Heyyy it is one of the cheapest in the market tau..  What more now dah ada easy payment scheme lagi…

 

Nak cuba Premium Beautiful? Jom call/whatsapp I dekat 012 284 5882..  I provide free consultation & fitting.. Plus now ada promo khas sempena hari raya tau!

 

#premiumbeautiful #premiumbeautifulexpert #premiumbeautifulclassic #premiumbeautifulelegance #corset #setkurus #setberpantang #harirayapromo #sayapakai #sayajual #topleaderscircle #tlcplatinum #tlc

image

Promosi Raya BB Plus Collagen

Nak muka flawless, licin, gebu, tanpa jerawat di Hari Raya?

 

IMG_95881864140329

 

Tinggal lagi 20 hari aje… Sempat ke?

 

ish… of course sempat..

 

MINUM BB PLUS COLLAGEN!

 

Kesan boleh dirasa dalam masa 5 hari, in sya Allah.

 

IMG_39319687275240

 

Tak caya? Jom baca testimonies dekat bawah ni…

 

 

***UCAP SELAMAT TINGGAL JERAGAT, SEKARANG KULIT DAH HALUS LEMBUT***

“Memang Terujaaaa, Minum ni 3 hari je, bangun pagi terasa kulit halus, lembut, jeragat yang lama kat pipi ni pun pudar, tak pakai make-up pun kulit memang ‘glowing’ semulajadi, saya sangat suka BB Plus ”
Dr Safinat Saadan, 37 Tahun, Muadzam

===========================

●Bagaimana? Nak cuba tak Bb Plus?

●Jom baca sampai bawah jika ingin Rahsia sebenar Bb Plus

⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓

⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆
Ciri-ciri Bb Plus:
⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆
√ ianya bukannya ubat, tapi ia makanan tambahan tambahan, 100% herba, tiada kesan sampingan
√ Ada kelulusan KKM, Dijamin selamat,
√ HALAL, ada sijil halal JAKIM
√ perubahan dapat dirasai seawal 4 hari penggunaannya, ada Pengguna dah rasai perubahan dalam masa 24 jam

ANTARA KEHEBATAN BB PLUS COLLAGEN
√ Pencerahan kulit yang berkesan antara seawal 4 hari
√ Menyelesaikan masalah Eczema
√ Membantu memulihkan kulit rosak, kusam, bermasalah
√ Memulihkan kulit yang tidak anjal, kendur dan kering
√ Menghilangkan kedutan kecil dan garis halus di tepi mata
√ Mengurangkan masalah jeragat atau jerawat di muka
√ Menghilangkan rekahan dan kedutan kulit selepas bersalin
√ Memberikan tenaga sebenar yang cergas sepanjang hari
√ Baik untuk ibu2 yg hamil atau menyusukan anak
√ Mengurangkan masalah selulit, parut atau kesan kehitaman
√ Mengurangkan kesakitan ketika haid / sengugut
√ Menghilangkan kegelupasan di bahagian muka
√ Memperbaiki struktur bahagian bibir yang kering dan merekah
√ Meningkatkan imunisasi badan / cegah penyakit
√ Mengurangkan kesan rekahan di bahagian tumit @ telapak kaki
√ Mengecilkan pori2 kulit kesan drp kerosakan kulit
√ Melambatkan proses penuaan sejajar dengan keanjalan kulit
√ Sesuai untuk lelaki mahupun wanita/remaja
√ Memberikan keyakinan diri apabila masalah kulit dapat diatasi

Siapa yang sesuai makan Bb Plus ni?
√ Remaja berusia 13 tahun ke atas
√ Lelaki dan Perempuan
√ Ibu Hamil & Ibu Menyusu

Ramuan terdiri daripada : Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin

Tanpa Gula dan Kolesterol :
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

CARA PENGAMBILAN BB PLUS COLLAGEN :
❋BB PLUS
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.
★Soalan yang biasa pelanggan tanya tentang produk Bb Plus.
Soalan yang selalu pelanggan tanya
S» Mengapa memilih BB Plus?
J» BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.
S» Bagaimana BB Plus Bertindak?
J» Mod tiga tindakan:
1. Memulih – Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina – Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui – Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru
S» Adakah jika makan Bb Plus ada kesan sampingan?
J» Bb Plus tiada kesan sampingan kerana ianya bukannya ubat, tapi ia makanan tambahan tambahan
S» Dos apakah yang efektif?
J» Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap
S» Adakah Produk ini ada kelulusan Kementerian Kesihatan?

J» Bb Plus ada kelulusan KKM, Dijamin selamat,(rujuk pelakat hologram di kotaknya)
S» Adakah Bb Plus Halal?
J» HALAL, ada sijil halal jakim
S» Berapa lama untuk nampak kesan?
J» Perubahan dapat dirasai seawal 4 hari penggunaannya, ada pengguna dah rasai perubahan dalam masa 24 jam,
S» Bb Plus Sesuai pada umur berapa?
J» Remaja berusia 13 tahun ke atas, warga emas pun boleh.
S» Adakah Bb Plus pada lelaki?
J» Bb Plus sesuai pada Lelaki dan Perempuan.
S» Ibu Mengandung boleh tak makan Bb Plus?
J» Digalakkan pada Ibu Hamil & Ibu Menyusu, tiada kesan Sampingan
S» Perlu tak makan minum Bb Plus selepas kulit menjadi cantik?

J» Boleh berhenti minum Bb Plus, hanya jaga permakanan & kena banyak minum air untuk bagi kulit sentiasa Natural.
S» Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
J» Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis
S» Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
J» Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.
S» Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
J» Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.
************************
✿ BB PLUS COLLAGEN ✿
************************
❋Keberkesanan
BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

❋ 7 Hasil Kulit Cantik
1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari
=========================
LIHAT TESTIMONI PENGGUNA BB PLUS
=========================

Dr Safinat Saadan, 37 Tahun, Muadzam>>
“Memang Terujaaaa, Minum Ni 3 Hari Je, Bangun Pagi Terasa Kulit Halus ,Lembut,Jeragat Yang Lama Kat Pipi Ni Pun Pudar,Tak Pakai Make-Up Pun Kulit Memang ‘Glow’ Semulajadi,Saya Sangat Sukaaa.”

Dr Kamesah Omar, 46 Tahun, Kajang>>
“Syukur Dpt Add Value Kpd Ramai Pesakit/Pelanggan Di Klinik Sy… Terlalu Banyak Kolagen Di Pasaran, Tp Baru Jumpa Yg Sedapp, Mudah Dimakan, Khasiat & Sgt Cepat Ketara…Most Of My Clients Dah Bertukar Ke Bbplus Collagen Sbb Wrinkle/Kedutan Ditepi Mata Cepat Sgt Hilang, Pigme\Ntation Pudar, Lutut Dah Tak Sakit, Even Yg Sdg Ambik Master/Phd /Exam Mendapati Bahawa
Ingatan/Memory Bertambah Kuat ..Senang Nak Ingat/Nak Absorb Elmu..Tq Allah…”

Dr An Nissa, Temerloh>>
“~Kolagen Terbaik Utk Organ Dalaman..Terutama Jantung!!! Jantung Akan Kuat
~Kolagen Terbaik Utk Mata Dan Otak… Lambat Rabun Dan Nyanyuk!!!
~Utk Kulit Mmg Terbukti!!!

✔ Kolagen Ikan Terhidrolisis Yang Saiz Molekul Halus, Serapan Cepat Ke Sel-Sel Dan 3 Hari Dah Nampak Beza
✔ Rasa Ekslusifnya Enak Seperti Ribena, Mudah Di Bawa & Di Sediakan, Sgt Sesuai Untuk Semua Golongan Terutamanya Para Professional & Mereka Yang Sibuk Dan ‘Menyebuk’…Hehehe.
✔ Untuk Yang Sakit Sendi Dan Lutut Pun Boleh. Bukan Sahaja Muka Cantik Dan Gebusss, Badan Pun Sihat Walafiat.
Mengapa Bb Plus Collagen Pilihan Terbaik?
✔ Hanya 1 Paket (5g) Sehari
✔ Diperbuat Daripada Kolagen Ikan Yang Bermutu Tinggi.
✔ Kolagen Ikan Dikelaskan Sebagai Kolagen Jenis 2, Yang Mempunyai Struktur Rantaian Asid Amino Yang Seakan-Akan Sama Seperti Yang Terdapat Dalam Kolagen Manusia.
✔ Mengekalkan Kecantikan Kulit Dan Kesihatan Rawan.
✔ Juga Mengandungi Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Jus Bunga Roselle, Jus Buah Blackcurrant, Serat Epal, Inulin.

Lagi Testimoni Pengguna Bbplus Collagen :
Pn Noriza Jalaludin>>
“Dan Yang Paling Teruja Apabila Doktor Menegur Umur Dan Bertanya Saya Gunakan Produk Apa? Dia Teka Umur Saya 30-An… Alhamdulillah, Saya Mendapat Penampilan Dan Kesihatan Yang Tidak Ternilai Harganya Dalam Usia Yg Mencapai 50-An Ni”

Pn Siti Salmah, Jurutera>>
“Saya Ada Masalah Kulit Yg Sgt2 Kronik..Semua Jenis Rawatan Termasuk ‘Laser’ & Mcm2 Dh Cuba..Tapi Mcm Tak Percaya Bila Amik Bbplus Struktur Kulit Mmg Nmpk Sgt Berbeza..Kwn2 Kat Opis Ramai Yg Tegur..”Eh, Muka Ksal Skrg Lain Laa..Mcm Pinky Pinky Gitu” Dlm Ati Ya Allah Syukur Sgt..Alhamdulillah..
Lagi Satu Kulit Tapak Kaki Pun Jadik Halus N Ala2 Lembab..Best Sgt2.”

Pn Shalita, Jurutera>>
“Tuntutan Kerjaya Mendedahkan Tindakan Kasar Matahari Pada Kulit Muka, Saya Mengalami Jeragat Yang Sangat Ketara. Sebelum Ini Saya Pernah Beberapa Kali Melalui Rawatan Laser. Adoi! Tahu Betapa Sakitnya Rawatan Laser Ini, Selepas Rawatan Tiga Hari Tak Boleh Keluar Rumah Nt Rasa Kulit Terbakar … Sakit! Sakit! Sakit! Tetapi Dengan Bbplus … Belum Pun Habis Sekotak, Banyak Perubahan!
===================================
INGIN MENAWAN DAN JELITA SEKARANG !
===================================

Jika anda BERMINAT , sila komen ” SAYA NAK BB PLUS ” dan klik cara tempahan di bawah
SMS / Whatsapp
—> BB PLUS<space> NAMA ke 012 284 5882

PROMOSI BELI 3 KOTAK DENGAN HARGA YANG SANGAT AWESOME!

************************

➘ Stock Adalah TERHAD
➘ Bertindak SEKARANG untuk anda kelihatan CANTIK berseri dalam masa 3 Hari !!
P.S Anda Berusaha, Allah memnentukannya, iktihar untuk rawat masalah kulit anda
- Insyaallah, Kulit anda akan nampak cantik selepas ini.

 

 

 

wpid-signature2.jpg

BUSINESS OPPORTUNITY WITH TLC PLATINUM GROUP

  • How to make money online with selling health and beauty products online?
  • How to join TLC Platinum: Zahureen Ruhanie’s group?
  • How to make 5 to 6 figures income monthly from blogs, Facebook & Instagram?
  • How to sell Premium Beautiful Corset/Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) using the power of Internet?
  • How to build a successful business and maintain a steady income?

 

If you have been asking the questions as above, then CONGRATULATIONS! You have come to the right place, at the right time.

WHY SHOULD I JOIN TLC PLATINUM: ZAHUREEN RUHANIE’S GROUP?

 

To be successful in this online business, you need to have strong mentors with proven track records.  Simply ask yourself, if I want a mentor to help me generate 5-6 figures income, is it important that my mentor should be someone who have already done it herself and also have help others achieve the same?

WHO WILL BE YOUR MENTORS IN THIS BUSINESS?

 

MENTOR #1 – CDM HAJJAH SITI ROHANA & CDM HAJI AZLAN DERAMAN

 

personal-money-kak-ana-abg-lan1

 

These dynamic couple is one of the most respectable self-made multi-millionaire bumiputera.  Being able to be featured in the cover of Personal Money magazine alongside top Malaysian multi-millionaires says it all.  They are the backbone of TLC, and they provide us with proven tips and tricks of the business.  They also have an empire of successful millionaire under their wings!

 

Screen Shot 2014-06-03 at 15.23.06

 

Screen Shot 2014-06-03 at 15.23.16

With CDM Azlan Deraman during our FOC Gold Coast Trip in February 2014

With CDM Azlan Deraman during our FOC Gold Coast Trip in February 2014

With CDM Siti Rohana during the RM100k sales award ceremony in November 2013

With CDM Siti Rohana during the RM100k sales award ceremony in November 2013

MENTOR #2 – CDM SALHA ZAIN & CDM AL-FAATH AL-AYUBBI

 

CDM Salha Zain

CDM Salha Zain

 

What I can say about this TOP mentor and also founder of Top Leaders Circle is that to her, impossible is nothing.  She started from being a housewife, with a bank balance of RM14.60 to earning a 6-figure income in 3 years.  Now she is already a millionaire with a superb business portfolio to boot.  I adore her “kamikaze” spirit and wish that many women out there can emulate her and stop depending on “luck”.  With CDM Salha Zain at the helm of TLC, you will definitely get the best guidance and mentoring that will get you to the top, in sya Allah.

 

CDM Salha Zain and TLC was appointed as Malaysia’s Sohonista Icon in February 2013

 

CDM Salha Zain was selected as the Guest Speaker during Diamond Night 2013 award ceremony

CDM Salha Zain was selected as the Guest Speaker during Diamond Night 2013 award ceremony

 

 

1414949_473382306108551_1402905217_o

CDM Al-Faath Al-Ayubbi

 

CDM Al-Faath is CDM Salha Zain’s husband.  Like in a marriage, they both complement each other in the business.  CDM Al-Faath is TLC’s master IT strategist.  He provides comprehensive social media and internet marketing guidance to all TLC members and made us and our brand, our blog, our Facebook page and even our Instagram profile what it is today.  Coming from extensive corporate experience, he uses all his past knowledge to drive TLC where it is today.

 

Social Media Marketing Coaching with CDM Al-Faath

Social Media Marketing Coaching with CDM Al-Faath

 

CDM Al-Faath was selected as the Guest Speaker during the Diamond Night 2014 Award Ceremony

CDM Al-Faath was selected as the Guest Speaker during the Diamond Night 2014 Award Ceremony

 

PhotoGrid_1402945399793

One-on-One personal coaching with CDM Al-Faath and CDM Salha Zain

MENTOR #3 – Yours truly… ZAHUREEN RUHANIE

 

Some of my achievements so far…

 

Closed RM100,000 sales in a month and received the RM100,000 sales achiever award in October 2013.

During the RM100k sales achiever award with DSM Lynn Syukor

During the RM100k sales achiever award with DSM Lynn Syukor

My name was #1

My name was #1

 

Qualified for the Gold Coast FOC Trip in February 2014

TLC Gold Coast Qualifier at Brisbane Airport

TLC Gold Coast Qualifier at Brisbane Airport

 

Received the Diamond Sales Manager award for making RM180,000 sales last Diamond Night 2014 Award Ceremony

Recieving my DSM award last June 2014

Recieving my DSM award last June 2014

With CDM Salha Zain, my leader DDM Nurul Asyikin and also CDM Nur Fadzliah

With CDM Salha Zain, my leader DDM Nurul Asyikin and also CDM Nur Fadzliah

IMG_20140622_124151

Come join me and TLC Platinum and the rest of TLC and change your life forever.  There are more success to be celebrated and more countries to be explored together.  If I can achieve what I had achieve today, surely I can guide you to achieve the same too… I’ll see you at the TOP!

 

1468582_473354742777974_110124626_n

MULAKAN TANPA NANTI

LAKUKAN TANPA HENTI

BUAT SAMPAI JADI

CONFIRM PUAS HATI

 

TLC adalah kami  Kami adalah TLC

TLC adalah kami
Kami adalah TLC

 

 

 

 

 

 

wpid-signature2.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
« Older Entries