Archive for Uncategorized

Aidilfitri 2014

 

I hope it is not too late to wish all readers a Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin.

 

IMG-20140728-WA0013

 

This year, it was our turn to celebrate Aidilfitri at my mom’s house.  Well basically, since both of our parents’ house are just 20 minutes away, so we usually take turn to spend the Raya eve at whose parents’ house first.  So tahun ni dekat rumah my mom la.

 

10543596_10153025398399972_6716637980949778612_o

 

DSC_0847

 

DSC_0846

 

It was a complete family and it was my lil sis’s boy, Zidane’s 1st raya!  Memang excited la all 3 boys (we call them 3 Abdul) beraya this year.

 

DSC_0849

 

And of course mesti la ada selfie Raya!

 

DSC_0853

 

And as usual, we tried to take a proper family portrait.  Ya Allah susah nya la nak manage my 2 boys yang dah agitated and tired. Both meragam.. Sorang nak rambut cacak, sorang tak nak pakai songkok!

 

PhotoGrid_1406724380299

 

In the end, we decided to put the kids aside and just take a photo of both of us aje:)

 

DSC_0879

 

After dah makan Mama’s customary nasi impit and kuah lodeh and sambal kacang, and also golek-golek ringankan perut, then we were off to Langat to beraya with Mr Judge’s family pulak.

 

PhotoGrid_1406528226158

 

Not before the 3 Abdul pose for the camera!

 

10497265_10153025426024972_6557658496326166886_o

 

Sampai Langat pulak, terus serang my MIL’s famous Laksa Johor and rendang daging.  Huish memang tak sempat nak snap pics la because if lambat habis licin semuanya.

Alhamdulillah this year we managed to gather with everyone to record this pictures!

Really love these pics so much!

 

_DSC0311

 

_DSC0305

 

_DSC0331

 

_DSC0394

 

Just in case you were wondering, my family #ootd (outfit of the day) are as follows:

Mine: Jubah Dress by Zawara that I wore during the Diamond Night 2014 ceremony

Mr Judge: Custom made Baju Melayu

Kids: Ready made Baju Melayu for kids by Bak Tailor & ready made samping by Omar Ali

 

Hope everyone had a great Hari Raya Aidilfitri as well.

Di kesempatan ini, I would like to minta maaf jika ada tersalah kata atau terkasar bahasa selama saya menulis blog ini.  Maaf zahir & batin.

 

wpid1670-wpid-signature2.jpg

Premium Beautiful Post-Raya 24 hours SALE!

image

Dah habis seminggu beraya and suddenly baju raya dah sempit?

Or

Berat badan yang turun 5kg masa puasa now naik balik 5kg?

Or

Sedang mencari Set Berpantang yang paling senang dan effective?

Look no further, Premium Beautiful la solution nya!

Premium Beautiful boleh tolong menyelesaikan semua masalah diatas…

And GREAT NEWS untuk yang sedang mencari promo Premium Beautiful….  Sebab now saya sedang buat Post-Raya SALE untuk semua yang teringin nak beli Premium Beautiful…

Tawaran termaktub kepada syarat dibawah:

1. SALE ini adalah dari 5 August 12pm sehingga 6 August 12pm sahaja.

2. Harga promosi hanya akan diberikan kepada yang sms/whatsapp/call saya semasa waktu promosi sahaja.

3. Bayaran secara tunai/credit/ansuran diterima.

So..  Apa tunggu lagi?

Cepat!

24 jam aje tau!

wpid1670-wpid-signature2.jpg

Top 5 Iklan Hari Raya yang best

Every single year, semua orang mesti tertunggu-tunggu iklan hari raya bila dah menjelang Aidilfitri.  Even for those yang jarang tengok TV macam I ni pun, mesti make a point to turn to the mainstream channel jugak time-time ni sebab nak checkout Iklan raya.  But now ni senang sikit sebab surf Facebook aje pun dah dapat checkout the adverts.  Or even better if you have friends yang rajin forward videos via whatsapp. Boleh share skali tengok with the kids 🙂

 

Well… Masa zaman Yasmin Ahmad dulu, memang iklan Petronas is da bomb la kan.  Each year she will produce great quality adverts with good underlying messages. She had set a good precedent to others and now we can see the quality in the ads kan…

 

So here’s my top 5 favourite iklan hari raya to share with all of you.  With all the sad news happening now, we just need to spread some raya joy all around (not saying that we are forgetting all that is happening).

 

#1:  Petronas (1999): No Charge

 

#2: Petronas (2002): 7 beradik

#3: Petronas (2001): Ombak Jahat

#4: Bernas (2012): Anak Yatim

#5: Petronas (2008): Untuk Abah

 

 

wpid1670-wpid-signature2.jpg

Flawless Raya with BBplus Collagen

 

bbplus campaign_v2_BBPlus Cover

 

JANGAN BACA JIKA ANDA TAK MAHU KULIT SIHAT, LICIN DAN GEBU UNTUK HARI RAYA !

 

Ya, post ini hanya untuk mereka yang ‘SERIUS’ untuk;
✔ dapatkan kulit yang sihat & berseri
✔ hilangkan jerawat dan parut
✔ dapatkan kulit lebih lembap & tidak berminyak
✔ dapatkan kulit cerah & gebu
✔ hilangkan sakit sendi & otot
✔ mengekalkan tahap kesihatan badan
Teruskan bacaan!

ASYIK RUNSING DENGAN MASALAH INI

✘ Jerawat
✘ Kulit kering & berminyak
✘ Tona warna kulit yang tak sekata
✘ Kulit kusam & tak bermaya
✘ Mengandung & menghadapi masalah kulit muka yang kering

RAYA dah nak DEKAT…. MACAM MANA???

Sebab itu BBPLUS COLLAGEN sangat sesuai untuk anda!

 

image
Irdawati Mahyuddin, 35 tahun
Nilai
“Sebagai seorang yang pernah aktif bersukan, saya sentiasa mengalami sakit sendi lutut. BBplus telah berjaya menolong melegakan sakit sendi dan memberikan tenaga untuk saya kekal aktif setiap hari. Saya juga mendapat bonus apabila kulit saya juga terpaksa sihat akibat minum BBplus setiap hari.”

 

image

Norhajira Razali, 26 tahun
Johor Bahru
“Sebelum BBplus, muka gelap, berminyak dan tona kulit tak sekata Jerawat pun selalu muncul sebulan sekali… Tapi lepas minum BBplus selama 4 bulan, hasilnya boleh tengok sendri…:)”

image

Rohaida Muda, 35 tahun
Kemaman

“Sebelum menggunakan BBplus, kulit saya tak sekata dan kusam. Selepas menggunakan BBPlus, kulit makin cantik dan gebu… BBplus, I like!”

 

image
Nurzahureen Ruhanie, 35 tahun
Kota Damansara
“Dulu kulit saya gelap dan tidak sekata. Tambah bila mengandung anak kedua kulit jadi kering dan sentiasa mengelupas. Tetapi lepas minum BBplus memang jauh bezanya. Kulit makin cerah dan lembab sentiasa. Plus, BBplus juga menjadi milkbooster kepada ibu menyusu seperti saya… Sangat AWESOME!”

 

image
Nurihan Muni, 53 tahun
Semenyih
“Selepas minum BBplus, kedut dimuka sudah semakin kurang, kulit semakin cerah dan eyebag pun makin berkurangan. Yang paling Aunty suka ialah lutut dan pinggang Aunty dah tak sakit ketika Aunty solat. BBplus sangat bagus untuk golongan seusia Aunty…”

 

image
Nasrah Jusoh, 62 tahun
Kuala Lumpur
“Mulanya minum BBplus Collagen untuk sakit sengal kaki. Rupa nya dalam masa yang sama effect untuk kulit muka pun dapat juga. Sekarang kulit muka semakin berseri, sekata dan badan pun bertenaga. Alhamdulillah TQ BBplus”

 

image

Datuk Ruhanie Ahmad, 67 tahun
Bangi

“I started drinking BBplus everyday before I go to bed. As a PhD candidate, I normally have very active mind or rather restless nights thinking about my dissertation. Now I can sleep like a log and wake up the next morning with rather sharper and focused mind. Plus, all my knee-joint pains are also diminishing by the day. Thank you BBplus!”

 

 

************
Ciri-ciri BBplus:
************
√ ianya bukannya ubat, tapi ia makanan tambahan tambahan, 100% herba, tiada kesan sampingan
√ Ada kelulusan KKM, Dijamin selamat
√ HALAL, ada sijil halal JAKIM
√ perubahan dapat dirasai seawal 3 hari penggunaannya, ada pengguna dah rasai perubahan dalam masa 24 jam

 

*******************
Antara Kehebatan BBplus
*******************
√ Pencerahan kulit yang berkesan antara seawal 4 hari
√ Menyelesaikan masalah Eczema
√ Membantu memulihkan kulit rosak, kusam, bermasalah
√ Memulihkan kulit yang tidak anjal, kendur dan kering
√ Menghilangkan kedutan kecil dan garis halus di tepi mata
√ Mengurangkan masalah jeragat atau jerawat di muka
√ Menghilangkan rekahan dan kedutan kulit selepas bersalin
√ Memberikan tenaga sebenar yang cergas sepanjang hari
√ Baik untuk ibu2 yg hamil atau menyusukan anak
√ Mengurangkan masalah selulit, parut atau kesan kehitaman
√ Mengurangkan kesakitan ketika haid / sengugut
√ Menghilangkan kegelupasan di bahagian muka
√ Memperbaiki struktur bahagian bibir yang kering dan merekah
√ Meningkatkan imunisasi badan / cegah penyakit
√ Mengurangkan kesan rekahan di bahagian tumit @ telapak kaki
√ Mengecilkan pori2 kulit kesan drp kerosakan kulit
√ Melambatkan proses penuaan sejajar dengan keanjalan kulit
√ Sesuai untuk lelaki mahupun wanita/remaja
√ Memberikan keyakinan diri apabila masalah kulit dapat diatasi

 

****************************

Siapa yang sesuai makan BBplus ni?
****************************
√ Remaja berusia 13 tahun ke atas
√ Lelaki dan Perempuan
√ Ibu Hamil & Ibu Menyusu

 

*************
Ramuan BBplus
*************
Kolagen ikan terhidrolisis
Ekstrak biji anggur
Vitamin C
Jus bunga roselle
Jus buah blackcurrant
Serat epal
Inulin

**Tanpa Gula dan Kolesterol :
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

 

********************
Cara pengambilan BBplus
********************
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik.
Elakkan daripada menggunakan air panas.
Kacau dan sedia diminum.
Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.

*Sesuai untuk pesakit diabetes.
**Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.

 

APA KATA ANDA CUBA DULU, DAN LIHAT KESANNYA!

Komen ” Saya Nak BBplus Collagen”

Keterangan lanjut , call/ sms / whatsapp —> BBplus <space> NAMA ke 012 284 5882

 

PERCUMA
* FREE gift untuk 50 customer terawal
** Kos penghantaran PERCUMA untuk pembayaran sebelum 11am setiap hari

 

#bbpluscollagen #bbplus #collagen #kolagen #flawlessskin #gebu #kulitlicin #kulitcerah #kulitkusam #sakitlutut #sakitsendi #sakitpinggang #backpain #kneepain #jointpain #athritis #activemind #kulitkering #milkbooster #breastfeedingmom #breastfeeding #jerawat #acne #pimple #cantik #beautiful #beauty #beautifulinsideout #flawlessraya #geburaya #promotion #promoraya

wpid1670-wpid-signature2.jpg

SOHOBIZ: HAVOCkan Bisnes Online Anda!

Dah ada business tapi susah nak dapat sales?

 

Dah set up FB pages tapi tak tau macam mana nak guna FB ads?

 

Ada product tapi tak tau macam mana nak promote?

 

Jual offline but tak pandai nak jual online?

 

OR

 

Takde product and takde business tapi berminat nak start online business?

 

Jom blaja cara nak “HAVOC”kan online business anda..

 

Sohobiz_Havoc

 

Teknik yang berkesan and dah pun proven telah menghuru-harakan business kami…

 

Dengar sendiri pengalaman SOHONISTA Icon Malaysia tentang bagaimana dia bermula dengan RM14.60 dalam akaun bank sehingga mendapat income 6-angka sebulan dengan menggunakan teknik ini…

 

Yuran: PERCUMA!!! (tempat duduk adalah terhad)

Jom HAVOC!

 

SMS HAVOC ke 012 2854 5882 sekarang untuk mendapatkan e-ticket anda

 

 

#onlinebusiness #freetalk #sohobiz #sohonista #millionairemind #facebook #instagram #blog #fbpages #havoc #sohobizhavoc #learntoearn

 

signature2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
« Older Entries