Raya dah dekat, baju Raya tak muat?!!!

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 2 Pin It Share 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 2 Flares ×

Raya is just less than a week away.  Dah dapat baju raya idaman ke?

 

This year memang banyak betul la bazaar yang menjual persiapan raya.  Ada Vendeur Festival 2.0, Femes Bazaar Super Raya, Karnival Teratak GLAM Raya dan macam-macam lagi la. So memang we are spoilt for choice!

 

vendeur festival 2.0

POSTER OFFICIAL

karnival teratak glam raya

No I did not go to any of the bazaars because I ni memang tak suka tempat yang ramai orang.  Tengok pulak gambar yg macam dekat bawah ni, huish tengok gambar je pun dah rasa nak pengsan.  Tu tak pegi lagi..

karnival teratak glam raya 2

So from my observation, the most sought after baju raya for this year is the Jubah Dress.  Boleh dikatakan semua designer brands berebut kut nak keluar kan Jubah Dress yang bermacam-macam design.  Sampai I pun memang terliur la tengok.  And since banyak sangat choice, the designer ambil kesempatan untuk buat kelainan, whereby ada yang jual just through Instagram, and ada jugak yang just through Whatsapp orders.

Memang berpusu kut orders masuk.  Sampai ada yang frust menongeng tak dapat Kate Dress by Mazlianul Maznan from Ashh & Annas ni..

Kate Dress Ashh & Annas

kate dress

Gorgeous sangat ok.  If I am looking for a jubah dress, I would definitely buy this one.  I like!

Another favourite yang menjadi kegilaan ramai is the Adalia Exclusive by Zawara.  Huish I know ramai kut fellow TLC sisters yang gilakan this dress.  Ada yang sampai borong all colors ok!

Screen Shot 2014-07-22 at 11.58.07

There are also many more baju raya yang sangat menarik and also tengah hot selling dekat the latest hot muslimah boutique in town, Modvier, Bangsar, where many designer labels are housed under one stylish roof.

modvier

There’s Naelofar that sells beautiful abayas such as this most sought after Khadeeja and Kartini Abayas.

Naelofar abaya

Or you can grab the super flowy Isabelle skirts by Kree.

Isabelle kree skirt

Still tak tau nak beli yang mana satu?

OR

Dah beli online but suddenly bila try TAK MUAT???!!!

OH MY GOD!

Tu la padah nya bila beli baju online.  Sometimes there is no size charts available so kita main agak aje beli kan.  And most baju cutting dia memang lain-lain.

Now nak buat macam mana?

Advertise dekat instagram designer tu ke macam ni?

Screen Shot 2014-07-22 at 12.38.31

Or do this?

Screen Shot 2014-07-09 at 11.52.20

Mintak tolong someone tarikkan from the other side sampai muat?

Screen Shot 2014-07-09 at 11.54.00

Lumur butter dekat tempat yang ketat tu so that baju senang nak slide up?

Screen Shot 2014-07-09 at 11.53.26

Or try to use electric waves to burn the fat cepat..?

Screen Shot 2014-07-09 at 11.54.36

Lagi extreme guna dynamite?

Hahaha… you guys should really watch this video.  Well for those yang pernah rasa macam mana frustrated nya bila you cannot fit into your favourite outfit mungkin boleh relate dengan minah dalam video ni.

I dulu lepas bersalin dekat my 1st son and try to sarung my jeans rasanya macam ni jugak la.  Tidak boleh menerima kenyataan yang memang peha i dah besar..

huhuhu…

So ada yang nak try?

Or ada cara lain tau…

Pakai la Premium Beautiful.  Memang confirm la baju cantik terletak aje raya nanti.  All the lemak yang bertingkek-tingkek semua hilang instantly and will hilang permanently dengan pemakaian yang consistent.

Screen Shot 2014-06-17 at 02.24.04

Screen Shot 2014-06-17 at 02.18.04

premium beautiful

Premium Beautiful mahal?  Mana ada….

Now ni ada discounts for those yang beli cash/credit and also ada jugak installment plan as low as RM55/month untuk sesiapa yang nak bayar installment.

So ada lagi ke alasan untuk tak cantik pakai baju raya nanti?

IMG-20140622-WA0027

This is me. A mother of 2 kids yang dah pakai Premium Beautiful for the past 3 years.

premium beautiful

Jom… Sempat lagi tau kalau you nak beli Premium Beautiful and pakai in time for raya.  Call/sms/whatsapp me now for a FREE fitting and consultation.

Great discounts and FREE gift awaits first 10 buyers.

wpid1670-wpid-signature2.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *