Tag Archive for BB Plus Collagen

Hadiah Terbaik Buat Ayah & Mak di Bulan Ramadhan

Bulan Ramadhan adalah bulan yang penuh keberkatan bagi kita orang Islam.  Pada bulan ini lah umat Islam akan bersatu mengerjakan salah satu tuntutan Islam iaitu berpuasa.

 

jom-bertarawih

 

Dalam bulan Ramadhan juga kita akan mengerjakan terawikh pada sebelah malam nya.  Ada masjid/surau yang memang mengerjakan terawikh 8 rakaat bagi memudahkan jemaah nya.  Ada juga yg sambung sehingga 20 rakaat.  Sampai ada yang memberitahu solat terawikh ditempat nya dijalankan selama 2 jam bagi menghabiskan 20 rakaat.

 

Bagi kita yang berusia muda remaja, mungkin solat terawikh 20 rakaat selama 2 jam itu tidak membebankan.  Tetapi bagi ayah dan mak kita yang sudah mengjangkau usia emas, mungkin lutut mereka mula ‘ketar’ selepas 4 rakaat.  Untuk menghabiskan 8 rakaat mungkin agak berat untuk mereka, tambah-tambah lagi jika imam tu baca macam “bullet train”. Kesian mereka nak rukuk, sujud mengikut rentak imam yang sangat laju.

 

Mak saya sudah mengamalkan mengambil BB Plus Collagen sudah lebih setahun.  Pada mula nya Mak memang seperti yang saya sebut diatas.  Beliau mengalami sakit lutut yang memang agak menyekat nya untuk solat dengan biasa. Beliau terpaksa mengambil masa sedikit dari bangun tahiyat untuk berdiri semula. Tuhan saje tahu betapa sakitnya lutut beliau ketika itu.  Tetapi selepas minum BB Plus Collagen untuk beberapa hari, beliau rasa perubahan yang besar terutama sekali masa solat. “Ja.. lutut mama dah tak sakit!  Alhamdulillah”… So sekarang beliau memang menjadi jurucakap BB Plus Collagen lah bila bab-bab sakit lutut ni 🙂

 

BB Plus_beautifulpleasure7

 

 

Lebih 6 bulan yang lepas, saya menghadiahkan Mak seunit Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) bagi meningkatkan tahap kesihatannya.  Memang saya dah niat nak bagi lebih awal, tetapi memang susah nak pujuk orang tua untuk ambil pemberian anak kan… Anyway, semenjak menggunakan BVSM, mak dah tak guna tilam far infra red yang di beli 5 tahun dahulu lagi.  Katanya BVSM mudah untuk dibawa kemana-mana.  Oleh kerana Mak seorang yang aktif pergi kelas agama, persatuan NGO dan juga menjaga 3 orang cucu lelaki yang sangat aktif, beliau kata BVSM memang banyak membantu beliau untuk aktif setiap hari. Beliau juga baru menceburkan diri menjadi mutawif untuk Umrah.  Dan ketika beliau ke Mekah/Madinah bulan lepas, beliau tidak ketinggalan membawa BVSM bersama.  Tujuan utama ialah untuk memulihkan tenaga semasa beribadat.  Tetapi ketika menjalankan tugas, dan ada para jemaah beliau yang tidak sihat, memang beliau berkongsi BVSM beliau dengan mereka dan Alhamdulillah ia sangat bermanfaat kepada mereka. Umur mak 64 tahun tetapi memang tak nampak macam 64 tahun.  Alhamdulillah kerana saya mempunyai rezeki yang lebih dah dapat hadiahkan yang terbaik untuk Mak saya.

 

20140627_190801_Fotor

 

Selain Mak, Ayah saya juga mengamalkan minum BB Plus Collagen setiap hari.  Ayah seorang yang aktif menulis dan juga sedang menghabiskan PhD nya di UKM.  Jadi beliau memang selalu berjaga lewat hingga tengah malam sampaikan waktu tidur beliau dah jadi tunggang langgang.  Tambah pula beliau adalah seorang perokok tegar dari dulu sampai sekarang.  Berusia 67 tahun, beliau ada bagitahu yang tangan beliau sudah mula menggeletar, mungkin tanda awal arthritis.  Beliau juga mempunyai resdung yang teruk.  Apabila beliau mula minum BB Plus Collagen, malam tu terus boleh tidur nyenyak!  Dan lepas beberapa hari, tangan beliau pun mula rasa pulih.  Resdung pun mula berkurangan.  Anak mana yang tak gembira bila dapat memberi produk kesihatan yang dapat memulihkan kesihatan mak dan ayah nya…

 

wpid-PhotoGrid_1392177443875.jpg

BB Plus Order

 

 

Mak & Ayah kita dah besarkan kita dan belanja beribu ringgit untuk kita semasa kecik.  Apa kata kita berikan hadiah yang terbaik buat mereka: kesihatan yang berpanjangan (in sya Allah) agar mereka dapat meneruskan amalan mereka dalam bulan yang penuh keberkatan ini.

 

 

BB PlUS COLLAGEN

 

BB Plus_beautifulpleasure17

Harga BB Plus Collagen:

Sekotak: RM198 (20 sachet)

Promosi:  Beli 3 kotak dan percuma 1 kotak + pos percuma

SMS/Whatsapp: BB Plus Promo <space> Nama <space> Lokasi ke 012 284 5882

 

 

BVSM

What is BVSM_6

 

Harga Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)

Seunit: RM1,488

Promosi:  Beli 3 dapat unit ke-4 dengan harga RM450

Ataupun

Promosi: Beli 1 dengan harga yang sangat rendah

SMS/Whatsapp: BVSM Promo <space> Nama <space> Lokasi ke 012 284 5882

 

 

Promosi berjalan sepanjang bulan Ramadhan.

Jangan lambat, nanti habis stock siapa yang rugi? Sms/whatsapp me now!

wpid1423-wpid-signature2.jpg

Jom buat duit raya

Tinggal seminggu lagi nak Ramadan.. Memang tak sabar nak menanti Ramadhan yang mulia kan. Bulan yang banyak keberkatan kepada kita umat Islam.

crescent-moon-skypicture: Google

Tapi bulan Ramadhan juga la bulan yang memerlukan kita berbelanja lebih sedikit.. Bukan untuk beli juadah berbuka sebab selalunya saya memang kurang berbelanja untuk makanan. Kita akan memerlukan duit untuk persiapan hari raya…

Baju Raya sendiri

10417664_817792304912511_2411590286404365130_n

picture: Nurita Harith’s facebook

Baju Raya pasangan

Screen Shot 2014-06-20 at 00.33.06

picture: Zalora

Baju raya anak2

pix_gal1picture: ZaynZayd Instagram

Baju raya mak bapak (& mertua)

Kuih raya

1374070_662377607114231_1371008401_npicture: Google

Duit raya

Duit raya

picture: Google

Tu tak termasuk yang nak tukar langsir dan perabot baru lagi..

Kepada yang berkerja, mungkin gaji bulan jun akan di gunakan untuk separuh perbelanjaan raya and separuh lagi gaji bulan july. Selalunya gaji bulan july akan dibayar awal kan dan nanti awal bulan Ogos mesti ramai yang tinggal makan kuih raya aje masa lunch dekat office…

Well… Bagi siapa yang ingin nak buat duit raya tahun ini, saya boleh tunjukkan caranya.. Nak duit raya berapa RM? Nak RM1,000 ada caranya, nak RM5,000 ada caranya dan yang nak RM10,000 pun ada caranya.. Semuanya bergantung kepada impian anda dan saya boleh tunjukkan jalan macam mana anda boleh mencapainya… Ini bukan skim cepat kaya dan semuanya mengikut sistem perniagaan yang berlandaskan syariah.. Ada product dan ada jual beli.

products_zahureendotcom

Yang penting 10hb Jun anda akan dapat duit raya anda untuk anda gunakan sebelum, semasa dan selepas raya. Memang gerenti seronok raya tahun ni dapat beribadah dan juga bersedekah yang lebih dari tahun2 terdahulu…

sedekah

Jom buat duit raya..

SMS/Whatapps DUIT RAYA ke 012 284 5882 untuk info selanjutnya… 

 

 

wpid1670-wpid-signature2.jpg

BB Plus Collagen: A Super Drink


After a full day full of activity, a “Supermom” needs her booster drink: BB Plus Collagen (of course)..

 

 

image

 

 

Why?

– to keep her skin healthy and flawless (Supermom needs to look great without putting in much efford)

– to provide her with the anti-oxidant, vitamin C andfibre that her body needs (She’s too busy with all the Supermom tasks that she needs 1 drink that will provide her with nutrients needed)

– with all the hectic schedules, she needs to make sure that all her joints are ok and intact…

– deep sea fish collagen acts as a milk booster to ensure the Supermom can supply enough milk for her Superbaby…

 

 

So for all the Supermoms out there, here is a solution for your current problem.

 

Drink BB Plus Collagen!

 

 

WA this Supermom at 012 284 5882 to order..

 

 

Disclaimer: This drink can also help all Superdads, Supergirls and Superboys too… 😉 Let us all be Super together!

 

 

#superheroes #superman #supermom #flawlessskin #deepseafishcollagen #grapeseedextract #vitaminc #blackcurrant #applefibre #energy #antioxidant #milkbooster #complexion #collagen #bbpluscollagen #bbplus #topleaderscircle #tlcplatinum #zahureendotcom

 

signature2

 

Eh Eh Bazaar @ Bangi Gateway, 8 – 9 February 2014

Residence on Bangi, Kajang, Putrajaya, Serdang and other surrounding areas….

 

Jom singgah Eh Eh Bazaar @ Bangi Gateway Shopping Complex from today (8th Feb) until esok (9th Feb)..

1601248_232210223633164_1913887451_n

 

1005927_10151817110342714_713226471_n

Grab superb deals on these products:
– Marine Essence Beauty Bar
– Marine Essence Nourishing Body Wash & Shampoo
– BB Plus Collagen
– Herba Maharani
– Mineral Coffee
– Garam Buluh Premier Drink & Cooking Salt
– Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)
– Premium Beautiful Classic & Elegance
– Biozone Food Purifier
– Cozuma Compact Powder, Eyeshadow & Lipstick

 

1001537_10151488352082714_887698272_n

 

Cozuma eyeshadow_zahureendotcom

cozuma lipstick_zahureendotcom

 

Seriously irresistible deals up for grabs… Kalau yang tak boleh singgah, WA/sms/email pun boleh jugak… Janji it’s within these 2 days…

 

#ehehbazaar #bangigateway #bangi #kajang #serdang #putrajaya #sayajual #marineessencebeautybar #marineessencenourishingbodywash #marineessencenourishingshampoo #bbplus #collagen #maharani #mineralcoffee #garambuluh #bamboosalt #bvsm #biovelocitysleepmate #tilamkuat #biozone #foodpurifier #cozuma

 

signature2

BB Plus Collagen with Grape Seed Extract

One of the co-factors in BB Plus Collagen is Grape Seed Extract (GSE).  With GSE intake on a daily basis, you can forget about taking botox or other alternative beauty treatment….!

 

Screen Shot 2013-12-16 at 00.06.23

 

 

What is Grape Seed Extract?

http://www.wellnessresources.com/health/articles/grape_seed_extract_improves_collagen_flexibility_strength/

GrapeSeed

Grape seed extract (GSE) is one of nature’s most versatile nutrients, acting as a collagen, artery, and heart strengthener, while providing potent antioxidant and anti-inflammatory activity. I have previously reviewed these attributes in my feature-length article, Grape Seed Extract’s Powerful Cardio Protection. A number of recent studies show GSE to increase collagen strength within teeth—something the dental industry is considering using for better adhesion of composite resin to the dentin of teeth.

These studies indicate the power of grape seed extract to reinforce the tensile strength of collagen. Think of a strand of collagen like a triple-stranded ski tow rope. The strands are held together with linking structures that are dependent on vitamin C and the amino acid lysine. Under stress and wear and tear, these collagen strands can unravel, leading to a loss of collagen elasticity and functional integrity (meaning aging). GSE has a unique ability to directly act as a collagen-bonding nutrient, thereby improving the strength and flexibility of collagen.

Earlier researchers have pointed out that this unique ability of GSE to improve collagen enhances skin health and elasticity, provides UV protection, and lowers risk for skin cancer. The same collagen-enhancing principles apply to collagen virtually everywhere in the body, helping to improve flexibility of joints and elasticity of arteries.

More recent studies show the ability of GSE to protect against nerve damage from high blood sugar and joint destruction from rheumatoid arthritis. Whether your structural problems are large or small, or you just want to keep your collagen as youthful as possible, grape seed extract is a top choice nutrient for your anti-wear-and-tear team.

 

So there you go ladies and gentlemen… It is no wonder that BB Plus Collagen had received positive response… Many raved that BB Plus Collagen had helped them with their skin problems, joint problems and even cracked heel problems.  Now we know that GSE plays an important role in curing all of the above problems.  Superb right?

BB Plus Testimony_zahureendotcom

1486839_364917603653856_982146881_n

 

Pic taken from Asfiza Abdullah’s blog at www.asfizaabdullah.wordpress.com

 

irda-bb-plus-testimony_beautiful-pleasure

Picture from Irda www.irdamahyuddin.com

 

Not only do you get the beauty benefits, but also the health benefits from just one product!

 

So hurry and get your box of BB Plus Collagen now… For those who wish to sample BB Plus Collagen, I have a trial pack of 5 sachets for RM45 per pack (excluding postage).  Or, you could also grab the current promotion pack of buy 3 and get 1 Tupperware Ecobottle free!

1426713_10151740733507714_1831591543_n

Email/call/whatsapp me now to order

 

signature2

paypal-banner

PoslajuLogo_n

fedEx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
« Older Entries Recent Entries »