Tag Archive for berniaga

Modal untuk mula berniaga

Ramai sangat yang tanya, if nak start business ni kena ada modal ke?

 

Let me just put it this way…  If you bukak kedai runcit and kedai you kosong. Tiba-tiba customer datang nak beli kicap sebotol. Takkan la you baru terhegeh-hegeh nak call supplier hantar sebotol kicap..  Betul tak? And supplier pun takkan nak datang all the way nak hantar sebotol kicap.. It just doesn’t make business sense! In the end, the customer, yang nak cepat, tak larat nak tunggu and pergi kedai sebelah yang penuh dengan stock.

 

image

 

Sama jugak dengan this business. You declare yourself as a seller. Iklan sana, iklan sini hoping to get buyers. But you, not willing to take any risks, tak keluarkan modal untuk stock up. Tunggu customer order baru beli stock. Well….  Tak salah buat macam tu, tapi kalau rumah you sebelah stokis takpe la kut. But most of the time that is not the case. So, you kena laburkan masa, tenaga and also RM untuk ulang-alik ke stokis everytime orang order barang. If tiba-tiba customer call nak COD “sekarang jugak”, like most eager customers do, and you takde stock in hand..  You rasa customer tu nak tunggu ke? No way..  They would straight Google the next agent that is near their area. Rugi nyaaaaa!

 

So my answer to the above question would be…  Semua business perlukan modal. But the amount to put in bergantung kepada how serious you are nak berniaga.

 

In my business, with the system that we have, most of us dapat balik our modal after a few months, if not earlier (TLC mmg suka pecah record..  Ada yang within few hours dah dapat balik modal sebab stock yang dibeli sold out terus bila apply our selling techniques). Dah la dapat balik modal 100% (takde istilah modal hangus) + dapat pulak bonus prestasi…  So memang la berbaloi berniaga ikut system TLC ni..

 

image

image

image

image

 

So no wonder la ramai sangat sekarang yang nak join TLC…

#tipsberniaga #modalberniaga #onlinebusiness #topleaderscircle

 

 

 

 

wpid1670-wpid-signature2.jpg

Hebat Bisnes Online 2014: JOHOR BAHRU

JOM WARGA JOHOR JOIN SEMINAR HEBAT BERNIAGA ONLINE 100% PERCUMA

 

Hebat Bines Online Johor Bahru

 
Khas menarik dalam seminar ini anda akan pelajari :

Ingin cari extra income RM600 – RM1000 & more melambong

ingin berniaga tapi x tahu cara ? Kami tunjukkan cara yang terbukti berjaya

minat berniaga tapi x tahu produk apa ? Kami sediakan produk hot

pernah berniaga tapi kurang berkesan ? Kami tunjukkan teknik marketing berkesan

nak berniaga online tapi x reti ? Kami tunjukkan cara bisnes online pukau pelanggan

biasa berniaga online / offline tapi sale biasa lebih teruk x da sale , kami tunjukkan cara sale melambong

 
Apa yang kami tawarkan :

– bisnes bersama mentor yang terbukti berjaya
– team group elit
– teamwork support
– teknik marketing meletup
– teknik sedut duit pelanggan
– bimbingan sepanjang masa

 
Seminar ini TERBUKA KEPADA SEMUA

 
Kami akan bongkarkan TEKNIK BISNES ONLINE BERKESAN

 
100% Percuma.  Kami menjemput anda bertemu pada hari Sabtu ini.

Anda berminat ?

SMS kod kupon

HBO JOHOR<>NAMA ke

012 284 5882

 
Anda boleh datang bersama dengan rakan , family dan bisnes partner secara PERCUMA.

 
#HBO2014 #HebatBerniagaOnline #hbo #BisnesOnline#buatduitextra #pelanggancarikita#projekduitrayagempak #gegarbisnesonline#buatduitdarifb
#bisnesmentor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...