Tag Archive for peluang biness

Idea berniaga Online

Memang semua orang ada idea nak berniaga..

 

Ada yang suka masak, so nak berniaga nasi ayam.

nasi ayam

 

Ada yang suka menjahit, so nak berniaga tudung yang dijahit sendiri.

tudung-sisi-tepi-720x340

 

I dulu pun ingat kalau berniaga kecil2an ni pun masyuk jugak incomenya. I tried, but I rasa memang renyah and the return tak banyak mana pun. Sekali pegi beli groceries dekat Giant pun dah habis.

Close-up of a boy paying cash at the checkout counter at a store

 

In the end, I decided to jual Premium Beautiful ni.. Bukan sebab I suka sangat nak jual baju dalam mahal ni (well actually dia tak mahal.. But harga dia tinggi sebab quality dia tinggi.. Ok ni nanti kita cerita lain).. But I fikir balik if I jual 1 set Premium Beautiful ni sama dengan I jual 565 bungkus nasi ayam! Or jual 1 Premium Beautiful ni sama dengan I jual 60 helai tudung! It just makes business sense that jual Premium Beautiful lagi senang and dapat balik modal lagi cepat!

1976935_10152343301377714_6393316860153527514_n

 

So bila fikir balik penat kut nak jual 565 bungkus nasi ayam tu.. Tu pun tak sure boleh terjual dalam 1 hari ke tak.. And then nak jual 60 helai tudung tu modal air liur dia huish mesti berbakul jugak la kan..

 

Now ni jual Premium Beautiful I tak payah risau pasal demand. Sebab Premium Beautiful ni dah ada dalam market dah 22 tahun! So orang dah kenal and reputation pun memang bagus sampai dapat the Superbrand award. Now ni orang beratur kut tunggu turn nak dapatkan set and nak fitting dengan all the ‪#‎PremiumBeautifulExperts‬

 

PhotoGrid_1414416826054

 

If you pergi kedai beli roti, which brand would you buy? Well, I akan automatically beli roti Gardenia sebab dia ada Superbrand and dia memang dah terbukti sedap… Cuba kalau you pergi 7-Eleven tengah2 malam, mesti rak jual roti tu penuh dengan brand roti lain aje and Gardenia mesti dah tinggal sikit. Kenapa? Sebab semua pakat beli Gardenia la kan..

 

If you memang tengah intai peluang berniaga, Premium Beautiful la jawapannya!

 

If you tengah fikir macam mana nak make some side income, Premium Beautiful la jawapannya!

 

If you memang plan nak travel the world, and nak dapatkan peluang melancong 2 kali setahun for free, Premium Beautiful la jawapannya!

 

 

wpid1670-wpid-signature2.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...